PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7.

Kérdése van? Hívjon minket! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/257-6178 +36-70/608-2434 info@promol.hu
Blog

MILYEN LÁTHATÓSÁGI SZÍNEKET HASZNÁLNAK AZ IPAR KÜLÖNBÖZŐ TERÜLETEIN

Vida Gabi
2024.02.26 20:00
MILYEN LÁTHATÓSÁGI SZÍNEKET HASZNÁLNAK AZ IPAR KÜLÖNBÖZŐ TERÜLETEIN

A jólláthatósági színek használata az iparban nagyban függ az adott területtől, környezettől és a munkavégzés jellegétől. Az alábbiakban néhány példa látható a jólláthatósági színek alkalmazására különböző iparágakban:

  1. Építőipar és útépítés:

    • Narancssárga és sárga: Az építőiparban és az útépítésnél gyakran használják ezeket a színeket a magas láthatóság érdekében. A munkásokat jól megkülönböztetik a környezettől.
  2. Vasúti szektor:

    • Sárga és narancssárga: A vasúti dolgozók gyakran viselnek ilyen színű jólláthatósági ruházatot, hogy könnyen észrevehetőek legyenek a vonatok és más járművek vezetői számára.
  3. Repülőterek:

    • Zöld és sárga: A repülőtereken dolgozó személyzet számára használt színek, amelyek segítik az irányítást és a biztonságot.
  4. Tűzoltóság és mentőszolgálatok:

    • Piros és sárga: A tűzoltók és mentőszolgálatok gyakran viselnek piros és sárga színű felszereléseket, hogy könnyen felismerhetőek legyenek vészhelyzetekben.
  5. Kerékpárosok és gyalogosok:

    • Különböző élénk színek: A kerékpárosok és gyalogosok gyakran viselnek jólláthatósági mellényeket vagy ruházatot különböző színekben, például narancssárga, neonzöld vagy élénk sárga.
  6. Tengeri szektor:

    • Kék és narancssárga: A tengeri szektorban dolgozók gyakran viselnek jólláthatósági felszereléseket, amelyek tartalmazhatnak kék és narancssárga színeket.

A jólláthatósági színek célja, hogy a munkavállalókat jól elkülöníthetővé tegyék a környezetüktől, különösen olyan helyeken, ahol a láthatóság kulcsfontosságú a biztonságos munkavégzéshez. A pontos színhasználatot és szabványokat az adott iparág specifikus előírásai határozzák meg.